EXPOSICIONS - COL·LECCIONISME - CONFERÈNCIES - CORAL - TALLERS I CURSOS - AVISOS - HEMEROTECA
   
 
 
 
Vols fer-te soci ?
 
Grup Rauxa


GRUP RAUXA - Obres de Teatre

CRÒNICA “L’AMOR VENIA AMB TAXI”.-

 

Aquesta obra va ser escrita per l'actor i autor de teatre català Rafael Anglada i Rubí.

Començà fent programes per a la ràdio, i el 1953 s’inicia com actor de teatre, gairebé sempre en obres en català. S'especialitzà en la interpretació de personatges còmics. També va escriure obres de teatre, algunes d'elles representades al Centre Catòlic de Sants. Va participat en nombrosos films i en sèries de televisió com La saga de los Rius (1976), El Doctor Caparrós (1979)Tot un senyor (1989) Els Savis de Vilatrista (1991)

Fou declarat fill predilecte de Santa Coloma de Farners i en honor seu cada any se celebra un concurs de teatre amateur. El 1992 va rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques, i el 1993 la Creu de Sant Jordi. També li fou concedida a títol pòstum la medalla d'or al mèrit en Belles Arts.

Rafael Anglada va morir en un hospital barceloní, on seguia tractament per recuperar-se d'una embòlia. Va desenvolupar la seva carrera principalment en català, encara que també va fer teatre en castellà. Va actuar amb les companyies de Mario Cabré, Núria Espert, Alejandro Ulloa i molts altres. Va estar a les ordres de directors com Lluís Pasqual, Fabià Puigserver, Ricard Salvat, Jorge Lavelli i Hermann Bonnin. Anglada va treballar en ràdio, en televisió i en cinema.

Aquesta obra va ser estrenada el dia 7 de gener de 1959 al teatre Romea de Barcelona. Va ser un èxit espectacular. Recordo que des del Masnou s’organitzaven taxis i cotxes particulars per anar a Barcelona a veure aquesta obra.

Representa una família que espera impacientment la promesa del seu fill. De cop i volta arriba un taxista que els comunica que la promesa de l’Albert ha desaparegut del cotxe mentre ell la portava cap allà. Aquí comença el misteri i la recerca.

En el Masnou es va representar per última vegada l’any 1971, com a director el senyor Vendrell, del que vaig aprendre molt.

Mirant per internet vaig veure que algun grup l’havia representat i em va interessar per poder-la fer nosaltres.

A través de la Federació de teatre amateur la vaig aconseguir. La vaig escriure a l’ordinador i una vegada fet, la vaig imprimir i la vaig adaptar al temps actual perquè fos més directe al públic que tenim.

Vaig tenir molta feina però el resultat va ser d’un guió que només s’havia d’interpretar bé, i per tant vaig començar pensar amb els actors i actrius que millor anessin a cada paper.

 

ESCENOGRAFIA.-

Poca cosa és necessitava, era trencar una mica la cortina negre del fons i posar el que realment es necessitava, un sofà, dues cadires i una tauleta central i al darrera una taula i alguna cosa més que omplis una mica. Els llums eren els adequats, havien d’il·luminar la part del davant on passava tota l’actuació.

 

REPRESENTACIÓ.-

Es va representar els dies 10 i 11 de febre. Potser va ser una mala decisió triar aquestes dies ja que aquell cap de setmana es celebrava el carnestoltes. Hi havia actuacions i rues el dissabte a la tarda i nit i també el diumenge pel matí, però per la tarda als esplais d’avis també celebraven aquesta festa.

Però en fi com que s’ha de demanar amb molt de temps d’antelació, solament vaig mirar que no hi hagués cap partir de futbol important.

De totes formes vam estar molt content, va venir molta gent, sobretot el diumenge, i el ritme de la representació va ser fantàstic, no va baixar en cap moment.

Gràcies a tots.

 

Francesc Fàbregas.